Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.)

Cover Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.)
Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.)
Béla Pártos
The book Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.) was written by author Here you can read free online of Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.) book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.) a good or bad book?
Where can I read Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.) for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.) Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.)
What reading level is Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.) book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:

Tegyük fel, hogy a választott tisztviselő, rútul megfeledkezve magáról, a meg- .vesztegetés bűnébe esik, tegyük fel ugyanezt a kinevezett hivatalnokról is. Mind a kettőtől feltétlenül szabadulnia .kell a közönségnek, mert méltatlan lett hivatalos hatal- mára egyik is, másik is. A vétket mind a kettő titok- ban, azaz négyszem közt követte el. Már most melyik- étől fog könnyebben szabadulni a közönség, a választott- Digiti zedby Google 13- tól-e, vagy a kinevezett- töl ? — Mint az anyagiban, úgy ...van ez az erkölcsi világban is, ka a keblet a rothadás kezdi rontani, ez csaknem mindig terjed, tehát a választott és- kinevezett egyaránt több izben is el fogja követni ezt a vétket, mi, ha néha lassan is, de biztosan kiszivárog a kö- zönség közé s ennek tudomására jut szájról-szájra. A választási rendszernél tehát a közönség — hacsak mindeni erkölcsi érzetből kivetközöttnek tekinteni nem akarjuk, mit feltenni nem szabad — egyszerűen nem választja meg töb- bet az ilyféle romlott egyént, hanem > kiteszi a szürit.« — A Tcinevezési rendszernél azonban a minister mit tehet ily esetben?

What to read after Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.)?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Béla Pártos to read online
MoreLess
10
Tokens
Választás Vagy Kinevezés?: (Adalék a Közigazgatási Reformhoz.)
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest