A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál

Cover A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál
A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál
Zoltán Kérészy
The book A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál was written by author Here you can read free online of A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál a good or bad book?
Where can I read A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál
What reading level is A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:

F. U. köt.
1. füz. 141. s k. 1.) Digitized by Google 64 kinek ellenében valamely uralkodó formális exclusivát tett, a válasz- tásnál elejteni s illetőleg ha az olyan választás^ a mely formailag exchidált egyének győzelméhez vezetett^ eo ipso érvénytelen lenne.
Egyébiránt erről, valamint általában a szavazati és a formális éxclusiónak egymáshoz való viszonyáról alább fogunk részletesen szólani.
III.
A formális exciusiva alakszerűségei s annak gyakor- lata 1700-tól napjainkig. A közös külügyminis
...zternek 1903-iki exposéjában foglalt nyilatkozatok s a magyar delegáczióban tett fontosabb észrevételek a vétójogot illetőleg.
A választó collégium s az európai diplomáczia, mint láttuk, a XVII. század végén s a XVIII. század kezdetén a szavazati exclusiótól az uralkodó tekintélyén nyugvó formális és direkt vétót teljes határozottsággal megkülönböztette s még csak ez utóbbi gyakorlásának alakszerűségei voltak bizonytalanok.


What to read after A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Zoltán Kérészy to read online
MoreLess
10
Tokens
A Ius Exclusivae (Vétójog) a Pápaválasztásnál
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest