A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ...

Cover A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ...
A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ...
Béla Máriássy
The book A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ... was written by author Here you can read free online of A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ... book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ... a good or bad book?
Where can I read A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ... for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ... Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ...
What reading level is A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ... book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:


Digitized by Google 194 A tiszteknek, ha szállást természetben nem kapnak szállásbéri pótlék fizettetik.
Az altiszteknek és közlegényeknek a házigazda szokásos fekhelyet, világítást és fogast ád, az isiállóban istállószereket és lámpavilágitást.
Egy katona napi szállásbére 6 krajczár, egy ló iVao krajczár.
Tiszti szállásbér egy szobáért 25 krajczár, bútor többletért darabonként 8 kr, Pesten és nagyobb váro- sokban 36 krajczár, bútor 8 krajczár, ezért azomban fűtés ingyen adatik. A házas tisztek
... feleségeiket, gyer- mekeiket bútorozott szoba és fQtés illeti.
A gyakorló terekért fizetni kell, ha a tulajdonos és tisztparancsnok ki nem tudnak egyezni, a használati bért a honvédelmi minister állapítja meg.
A tisztek szállási illetménye: tábornagy négy szoba, tábornok és törzstiszt 2 szoba, ezenalul egy szoba.
A beszállásolási Önkény, a katonaság által elköve- tett kihágások Magyarország sajgó sebét képezte; el- lenkezik ez a tulajdonjoggal, mert a tulajdonjog a tulajdon megosztását nem ösmeri, már pedig, ha saját használatomra épUlt lakomban vagy bérelt szállásomba idegent helyeznek el, ezen reám erőszakolt idegen az akaratom ellen kirendelt szállásban az én tulajdonomat élvezi, megrontja ez a házirendet, mely a családi élet- nek, nyugalomnak egyik feltétele, a katona a háziurtól nem függ, barátjait, pajtásait fogadhatja, azokkal dő- zsölhet, piszkolhat, rendetlenkedhetik, gorombáskodhat, ha az úrral magával nem is, de a cselédséggel, a lovas- katonának vagy külön istállót kell adni, vagy ha ez Digitized by Google 195 nem lehet, a marhaistállót rendezni kell, mi már maga felesleges költség.


What to read after A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ...?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Béla Máriássy to read online
MoreLess
10
Tokens
A Magyar Törvényhozás Történelme: 1000-Től 1880-Ig ...
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest