A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz

Cover A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz
A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz
Pál Kovács
The book A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz was written by author Here you can read free online of A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz a good or bad book?
Where can I read A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz
What reading level is A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:

a fejedelem, a főrendiház és a képviselőház között van megoszolva. E három tényező együttvéve képezi a parlamentet. Ezen tényezők mindegyike egyenlő jogokkal bir és mindeniknek szabadságában áll, higgadt megfontolás után bármely törvényjavaslatot is elvetni vagy elfogadni. A fejedelem törvényhozási jogának forrása a monarchikus elv; a főrendeké a születés, valamint a főbb egyházi és világi méltó- ság; a képviselőké a választók bizodalma. E három egyenrangú tényező egyenként három különböző elve...t képvisel ; képviseli ugyanis a fejedelem személyében a tekintély, a főrendek személyében az állandóság, a nép képviselőinek személyében afejlődés elvét, s az állam és társadalom jóléte a parlamentet képező e három tényező közötti súlyegyen kellő fentartásától függ. ') És alkotmá- nyunk lehetőleg gondoskodott is arról, hogy a súlyegyen meg ne zavartassék s illetve hogy e tényezők valamelyike hatalmával vissza ne élhessen.

What to read after A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Pál Kovács to read online
MoreLess
10
Tokens
A Törvényhozö Hatalom Viszonya a Végrehajtó Hatalomhoz
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest