Dvorské Panstvo

Cover Dvorské Panstvo
Dvorské Panstvo
Ferdinand Schultz
The book Dvorské Panstvo was written by author Here you can read free online of Dvorské Panstvo book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is Dvorské Panstvo a good or bad book?
Where can I read Dvorské Panstvo for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read Dvorské Panstvo Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book Dvorské Panstvo
What reading level is Dvorské Panstvo book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:


Nazejtří v neděli, hned po odpoledních službách bo- žích před třetí hodinou, odbýval se pohřeb Sýkoroyic Vojtíška. Byl parný den, slunce lilo na zemi svůj plný žár. Průvod pohřební byl velice slavný. Od časného rána roznášelo sé po Všelibech, že nový. pan nadlesní dal Sý- korovům mnoho peněz, aby mohli vystrojiti krásný pohřeb.
Ještě včera odpoledne pravilo se, že pan farář vykropl mrtvolu až u hrobu ; dnes už se vědělo, že povede průvod ze dvora až na hřbitov, a že si vezme navy pluvial z čer-
... ného aksamitu a se zlatými portami, zrovna jako když pochovával nebožtíka pana nadlesního- Pan učitel se všemi zpěváky zkoušel pohřební litanie při samém oběděs a z celé osady chystali se, kde kdo byl, doprovoditi Sýkorovie Vojtíška na poslední cestě jeho.
Ještě včera večer Sýkorová se umlouvala se svým mužem, až ke kterému stromu cestou ke hřbitovu každý 2 nich ponese rakev, aby stejnou měrou se vystřídali: teď se slzami radosti pohlíží na slávu, která jejímu dítěti se prokazuje.


What to read after Dvorské Panstvo?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Ferdinand Schultz to read online
MoreLess
10
Tokens
Dvorské Panstvo
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest