Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526

Cover Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526
Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526
Jaromír Čelakovský
The book Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526 was written by author Here you can read free online of Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526 book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526 a good or bad book?
Where can I read Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526 for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526 Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526
What reading level is Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526 book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:

1499 bylo třeba svo- lení sněmu a mohlo takové zastavení trvati až do výplaty. Při tom ale byla zastavováni statků korunních vázána na podmínku, že se mají předse* vzíti „pro potřebu zemskou**, kdežto Majestas Garolina obmezovala dovolené zastavení pouze některých nezcizitelných statků královských na deset let a toliko .,v pilnii potřebu, ježto by ke cti a stavu královské- velebnosti slušelo.***^*) Í22) Na počátku majestátu mluví se o zámcích, městech a jiných zbožích- k témuž království příslu...šejících, „kteréž nám nynie v ruku a držení našem jsú aneb potomně námi aneb budúcími našimi králi Českými k výplatám a k držení našemu přijdu." ^23) Emler, Pozůstatky desk zemských II. str. 513.
^24) j^pro ingruentibus casibus honorem et statum regie majestatis persaepe- spectantibus". (Archiv Český III. str. 87.) Digitized by Googl( :32 Majestát dále mluví o zámcích, městech a zbožích „ke království •Českému příslušejících", jakož i o zámcích a městech „téhož králov- ství", kteréž jsou v ruce a držení krále aneb které po výplatě k držení jeho přijdou.


What to read after Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Jaromír Čelakovský to read online
MoreLess
10
Tokens
Hrad Pražský a Majetková Práva K Němu Do R. 1526
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest