Összes Művei 84

Cover Összes Művei 84
Összes Művei 84
Mór Jókai
The book Összes Művei 84 was written by author Here you can read free online of Összes Művei 84 book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is Összes Művei 84 a good or bad book?
Where can I read Összes Művei 84 for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read Összes Művei 84 Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book Összes Művei 84
What reading level is Összes Művei 84 book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:

Ha pedig a ten- geren hajótörés talál érni, minden tudományoddal együtt a tengerbe veszesz, mert nem vagy te Jónás próféta, hogy a czethal gyomrában három napig maradhass. Azt mon- dom én neked, hogy ha te a hitetlenek lelkeit az ördögök körmei közül akarod megszabadítani, ne lódulj el olyan messzire : gyere ide a magyarokhoz, térítsd meg azokat az istentelen pogányságból, ne búsulj semmit, azok is olyan jól agyon tudnak téged verni, mint a zsidók és a szaraczénok.» Ezt mondta szent Gellértnek ...Easina apátúr.
Én sem mondhatok neked okosabbat: ha pogányokat akarsz megtéríteni, ne menj messze, még a magyarokig se menj, itt vannak az én szász atyámfiai, eredj közéjük, térítsd meg őket, mert én ezeknél istentelenebb pogányo- kat sehol ezen a világon nem tapasztaltam !
Páter Zenobius szót fogadott az aranyszájú ifjúnak s elment az egész zarándok csapatjával együtt a szászföldre: majd meglássuk, hogy lesz-e benne köszönet?
Brüniszkáld gróf pedig hozatott bort a várából a táborba, s áldomást ivott a székely hadnagyokkal, a kik között igen nagy leve az ő becsülete : a miért ilyen szé- pen elbánék vala a baráttal.


What to read after Összes Művei 84?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Mór Jókai to read online
MoreLess
10
Tokens
Összes Művei 84
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest