Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem

Cover Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem
Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem
Jan Váňa
The book Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem was written by author Here you can read free online of Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem a good or bad book?
Where can I read Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem
What reading level is Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:


Odpusftež tedy, že nemohu zachovati tu vyvýšenost a povznešenost slohu, které byste si měl především hleděti sám, a že se s Vámi musím sejíti v kouři, prachu a kalu vaší vzácné kritiky.
Panují u nás stížnosti, že je naše věda málo populární. „Kritikou* svojí všechny podobné stížnosti šmahem vyvracíte a pravíte zcela populárně, že překlad můj je špatný, a že by se celé „dějiny" měly přeložiti ještě jednou. To je řečeno nejen mužně ale i populárně, a rozumí tomu i brusič i prodavačka na Ovocném t
...rhu. Divno je nám jen to, že po tomto sumárním úsudku plýtváte vzácným místem svého Athemu i ještě vzácnějším svým časem, a s chutí počínáte odhalovati vady, abyste prozradil chyby své: zajisté nejsmutnější to druh kritiky.
Dle ruského spisovatele Gogola (nelekejte se, nejsemf žádným pan- slávem) kritika dobrá má míti tyto dvě vlastnosti. Předně se má čtenář naučiti něco od toho, jehož dílo se kritisuje, a za druhé od toho, jenž kritisuje.


What to read after Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Jan Váňa to read online
MoreLess
10
Tokens
Předmluvy a Domluvy, čili Třepety Nad Domácim Hnizdem
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest