Protestáns Szemle, volume 9

Cover Protestáns Szemle, volume 9
Protestáns Szemle, volume 9
Magyar Protestáns Irodalmi Társaság
The book Protestáns Szemle, volume 9 was written by author Here you can read free online of Protestáns Szemle, volume 9 book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is Protestáns Szemle, volume 9 a good or bad book?
Where can I read Protestáns Szemle, volume 9 for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read Protestáns Szemle, volume 9 Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book Protestáns Szemle, volume 9
What reading level is Protestáns Szemle, volume 9 book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:

Ehhez képest csak a lelkiek- ben jártas embereknek a Szentírásból merített ítéletein nyug- szunk meg" — vallották az atyák (Helv. conf. II. 3. §.) és vallják a „modern evangélisták". Kicsoda kárhoztat tehát? !
A keresztyénség nem doctrina, hanem életelv s annak az éle- tet kell Áthatnia és átalakítania.
Fel-feljajdulások történnek már utólagosan az egyház- politikai új törvények miatt s a panaszok bizonyára szapo- rodnak, a mint ezek következményei mindjobban meglátszanak.
Pedig azok a törvénye
...k egészben a protestáns elvek megva- lósításai ; a hiányuk csak az, hogy az 1848 : XX. t.-cz. is nem velük egyidejűleg valósíttatott meg. De épen azért, mikor a belterjesebb egyházi munka sürgettetik, miért idegeskedik az Digitized by Google 344 EGYHÁZI BZElfLE.
egyh^i sajtó és miért akar repressaliákhoz nyalni, a mi egy- általában nem protestáns ely?
A Magyar Protestáns Irodalmi Társaság is ha egyszer ^magyar^, akkor azon kell munkálnia, a mi a nemzet javára szolgál, ez pedig nem lehet más, mint a protesiantismns erő- sítése ; ha „protestáns^, nem lehet mást, minthogy a szellemi szabadságnak legyen yédője és zászló hordozója; ha „irodalmi^, végezze nagy feladatát irodalmi magas színvonalon és ha „társasága, legyen azoknak a társasága, fényes eszmegyűjtő köre, a kik evangéliomi alapon arra egyesültek, hogy minél intensivebbé legyen egyházunk élete és vele a nemzeté, mert nemzetfentartó erő csak az evangéliomi protestantismus- ban, ennek feltétlen szabadságában és önkormányzatában van.


What to read after Protestáns Szemle, volume 9?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Magyar Protestáns Irodalmi Társaság to read online
MoreLess
10
Tokens
Protestáns Szemle, volume 9
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest