Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században

Cover Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században
Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században
Jenő Szentkláray
The book Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században was written by author Here you can read free online of Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században book, rate and share your impressions in comments. If you don't know what to write, just answer the question: Why is Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században a good or bad book?
Where can I read Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században for free?
In our eReader you can find the full English version of the book. Read Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században Online - link to read the book on full screen. Our eReader also allows you to upload and read Pdf, Txt, ePub and fb2 books. In the Mini eReder on the page below you can quickly view all pages of the book - Read Book Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században
What reading level is Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században book?
To quickly assess the difficulty of the text, read a short excerpt:

ÉBTEK. A TÖBT.'TUD. KÖR. XV. K. 2. SZ. ^ Digitized by Google 18 ÖZENTKLARAY JENŐ.
Öreg fákat az utódoknak kellett hagyniok^ kik azokat vagy ma- gok vették meg, vagy a kincstári hatóságok által váltatták meg.
Ellenben nem engedte az adminisztráczió^ hogy a költözők tet- szés szerint választhassák a megszállandó prédiumot, vagy hogy a földmennyiség kimérésébe beleavatkozzanak. Tartoztak arra a helyre hurczolkodni, melyet részökre a felsőbbség kijelölt, és kénytelenek valának belenyugodni a király
...nő által megszabott 30 holdnyi konstitutivumba, noha azelőtt kétszer akkora földön legeltethették nyájaikat.
Sefdin, Kisfalud és Szakáiháza szállításánál sajátságos eset adta elő magát. A tartományi igazgatás közvetetlenül a költözés előtt, az utolsó pillanatban változtatta meg eredeti szándékát és egészen más helyre küldte az ottani oláhokat, mint a hová kez- detben rendelve voltak. Az eredeti terv szerint Sefdin és Kisfalud oláh lakosságának együttesen a kleki pusztán kellett volna lete- lepednie.


What to read after Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században?
You can find similar books in the "Read Also" column, or choose other free books by Jenő Szentkláray to read online
MoreLess
10
Tokens
Oláhok Költöztetése Délmagyarországon a Múlt Században
+Write review

User Reviews:

Write Review:

Guest

Guest